Standard kent bijzonder moeizame voorbereiding: waarom Michel Preud'homme voorlopig nog niet slaagt in zijn opzet, maar zich geen zorgen maakt

17 juli 2018 08:14

Michel Preud'homme werd met toeters en bellen onthaald bij Standard, maar de fans beginnen zich toch zorgen te maken na vijf voorbereidingsmatchen zonder zelfs maar één winst. Toch is dat niet nodig.

Standard legde voorlopig matig voetbal op de mat met zwakke resultaten als gevolg:  een gelijkspel tegen Waremme en Sparta Rotterdam, verloren tegen Nancy, Beerschot-Wilrijk en Celtic. Michel Preud'homme ligt er niet van wakker. 

Tijd nodig

De nieuwe trainer focust veel meer op fysiek en tactiek dan zijn voorganger Ricardo Sa Pinto, weet HLN. De spelers hebben naar verluidt grote moeite met die hardere intensiteit. "Eindelijk eens een echte fysieke voorbereiding. Dat is al meer dan twee seizoenen geleden", klonk het de voorbije weken al lachend.

T2 Emilio Ferrera zit er dan weer erg kort op tijdens de trainingen om de tactische lijnen erin te krijgen en dat gaat nu eenmaal niet op één-twee-drie. Zeker als de spelers dat niet meer gewend zijn. Bovendien moeten WK-gangers Carcela en Ochoa nog terugkeren en worden er nog transfers verwacht. 

Supercup

"Het was geen ideale voorbereiding", beseft Preud'homme. Maar ik zie steeds vaker de filosofie en de 'strategie' die we de komende maanden willen zien." Allemaal deel van zijn grotere plan. Aanstaande zondag komt de eerste échte test in de Supercup tegen Club Brugge.

Jupiler Pro League \\ Standard \\ Tubeke
 
 
 
Reacties.