Charleroi en Franse eersteklasser in evenwicht

18 juli 2018 19:03

De meest recente oefenmatch heeft Charleroi een gelijkspel opgebracht. Alvast een verbetering na de terechte 2-0-nederlaag tegen het Duitse Mainz. De Zebra's vonden wel de weg naar de netten op bezoek bij het Franse Dijon. Gholizadeh en Bedia scoorden voor Charleroi.

De troepen van Felice Mazzu drongen ook het meeste aan in de eerste helft. Hendrickx was dicht bij de openingstreffer. Benavente en Ilaimaharitra zorgden voor één van de betere combinaties. Toch was het aan de rust nog altijd 0-0.

CHARLEROI TWEE KEER OP VOORSPRONG

De brilscore zou in de tweede helft niet lang op het bord blijven. Benavente zorgde voor de goede aanvoer naar Gholizadeh. Hij maakte er met een fraaie plaatsbal 0-1 van. Mandanda hield hierna Keita van de gelijkmaker. Een volgende poging van diezelfde Keita was wel raak. Met twaalf minuten te gaan stond Charleroi weer op voorsprong. De bal van Noorafkan ketste van de paal in de voeten van Bedia die de 1-2 maakte.

Het zag ernaar uit dat Charleroi met een overwinning naar huis kon, maar niets was minder waar. Drie minuten voor affluiten volgde alsnog de gelijkmaker. Het was opnieuw Keita die de score weer in evenwicht bracht.