Man van meer dan 100 doelpunten in Jupiler Pro League niet op teamfoto, contract ontbonden - geïnteresseerde clubs genoeg?

18 juli 2018 11:34

Het huwelijk tussen Mbaye Leye en KAS Eupen is tot een einde gekomen. De Senegalese aanvaller lag nog tot 2020 onder contract, maar dat is nu ontbonden in onderling overleg. En dus wacht een nieuwe club?

KAS Eupen en Mbaye Leye zijn uit elkaar gegaan in onderling overleg. De speler was vorig jaar nog topschutter bij de Panda's, maar kreeg onder Makelélé nog weinig speelkansen.

Ook dit seizoen leek er voor hem al snel geen plek meer te zijn, nu werd hij ook van de teamfoto geweerd. Daarna volgde het officiële nieuws van Eupen dat het contract in onderling overleg werd ontbonden.

Leye zelf reageerde ook al via de sociale media: "Bedankt aan de supporters, ik zal het liedje dat ze voor me zongen altijd herinneren." De Senegalese aanvaller stond eerder deze maand al in de belangstelling van Charleroi, dat hem nu transfervrij zou kunnen oppikken.

In het verleden speelde Leye al onder meer voor Zulte Waregem, Sporting Lokeren, Standard en AA Gent en scoorde daarin meer dan 100 doelpunten op het hoogste niveau. De 35-jarige spits is in ieder geval nog niet versleten en dus een mogelijk koopje voor geïnteresseerde clubs.

Aernout Van Lindt

Charleroi \\ KAA Gent \\ Sporting Lokeren \\ Standard \\ Zulte Waregem \\ Eupen
 
 
Reacties.