Mboyo is terug in de oude stal én zet puntjes op de 'i': "Nieuw begin? Ik ben al tien jaar prof!"

20 juli 2018 20:33

Twee volledige seizoenen in Zwitserland speelde Mboyo geen minuut. Een uitleenbeurt aan Cercle Brugge betekende eindelijk opnieuw minuten en vorig jaar kreeg hij dan toch kansen bij FC Sion. Hij keert met goesting terug in de Jupiler Pro League bij KV Kortrijk.

Dat was ook de club waarbij hij écht doorbrak. "Ik ben blij dat ik hier terug ben. Ik heb hier mooie momenten meegemaakt en heb veel aan Kortrijk te danken. Het is ook een familiale club, dus de integratie zal makkelijk verlopen. Ze doen er ook alles aan zodat ik me hier goed voel."

Een nieuwe start, dat wil hij het niet noemen. "Ik speel al tien jaar als prof, dit is dus geen nieuw begin. Er zijn nu eenmaal hoogtes en laagtes in het voetbal. Ik ben al 31, maar heb nog heel wat doelen, om te beginnen zoveel mogelijk spelen en zoveel mogelijk scoren."

Voorin moeten we elkaar nog wat leren kennen -Ilombe Mboyo

Tegen Beerschot Wilrijk speelde hij voor het eerst een helft mee. "Ik heb nog wat nood aan automatismen met de andere spelers, maar fysiek gaat het goed. Ik moet nog hard werken, maar dat komt wel. Ik gaf ook het maximum vandaag, maar voorin moeten we elkaar nog wat leren kennen."

"Het zijn goeie spelers, dus dat komt wel goed. Ik ken bovendien Hannes (Van Der Bruggen) en Christophe (Lepoint) nog van bij Gent, en ik heb ook al tegen het grootste deel van de anderen gespeeld, dus dat vlot wel", sloot hij af.

Sander De Graeve

Beerschot \\ KV Kortrijk
 
 
Reacties.