Kortrijk zoekt nog een halve ploeg, De Boeck geeft zijn boodschappenlijstje mee

20 juli 2018 19:04

Bij KV Kortrijk wordt er nog heel wat gerekend op beloften om de voorbereiding af te werken. De kern is bij de Kerels immers nog lang niet rond, coach Glen De Boeck geeft in een gesprek met Voetbalkrant.com aan wat er nog bij moet.

Hij reageerde na de oefenwedstrijd op Beerschot Wilrijk. "We hebben jongens rust moeten geven met het oog op zaterdag", aldus De Boeck. Dan speelt KV Kortrijk immers de galawedstrijd tegen FC Metz. "We hebben al geen zevenentwintig mogelijkheden." De kern is inderdaad nog beperkt.

In de verdediging is de nood veruit het hoogst. "Ik hoop dat er nog wat spelers aangetrokken worden, vooral achterin is de spoeling dun. Azouni doet het goed op rechtsachter, maar in principe is dat zijn positie niet. Het is dus wat zoeken. In de verdediging zouden er nog drie inkomende transfers moeten gebeuren waarvan zeker één rechtsachter."

Wachten op Ezekiel en nog vijf á zes transfers

Maar ook voorin zit KV Kortrijk krap. Stojanovic moest immers invallen in de spits. "De problemen met het visum van Ezekiel blijven aanslepen, dus dat is geen goed nieuws. Mboyo is momenteel onze enige diepe spits, dus daar verwacht ik dat we ook nog iets gaan doen. Ik verwacht dat we nog vijf á zes transfers zullen doen."

Sander De Graeve

KV Kortrijk
 
 
Reacties.