De prognose van de redactie: Cercle, kan jeugdig enthousiasme gebrek aan ervaring goedmaken?

21 juli 2018 18:33

De voorbereiding zit er bijna op, de transfercarrousel draait nog op volle toeren en supporters hun ongeduld is ten einde. Volgende week vrijdag begint de nieuwe voetbalcompetitie 2018-2019. Vandaag in onze prognose: Cercle Brugge op de twaalfde plaats.

Prognose

Het gaat weer hetzelfde zijn als vorig seizoen: Monaco heeft heel wat jong talent bij de Vereniging gestald. Met als enige verschil: 1A is 1B niet. De jonge gasten van de ook al niet zo ervaren Laurent Guyot hebben niets van kennis van op het hoogste niveau voetballen. Daarom durven we Cercle niet hoger zetten... Het is een beetje een onbekende factor, het kan alle kanten uit.

Opvallendste transfers

We zouden graag zeggen dat we alle transfers van Cercle al kunnen inschatten, maar dat is bijzonder moeilijk. Er zit heel wat jeugdig talent tussen met Yoann Etienne, Pierre Daniel Nguinda, Kevin Appin en Franck Irie. Ook haalde men Aboud Omar, na een incident weggestuurd bij Slavia Sofia. Maar u begrijpt: om dit opvallend te noemen... Cercle had graag ook een Buffel of De Sutter binnengehaald om de jongeren te begeleiden, maar stapte van dat plan af. Lambot en Taravel zullen daar dus voor moeten zorgen.

Sterke punten

Het jeugdig enthousiasme en het feit dat sterkhouders als Cardona en Tormin van Monaco nog een jaartje mochten blijven. Van die twee wordt heel veel verwacht, ondanks hun leeftijd. Voor de rest zal het moeten blijken of Guyot de sterke punten van zijn kern kan uitbuiten: snelheid en techniek.

Vraagtekens

Het gebrek aan ervaring uiteraard. Daarnaast gaat Cercle echt nog wel een paar Belgen moeten aantrekken, want ze gaan problemen hebben om er zes op hun wedstrijdblad te krijgen.

Johan Walckiers

Jupiler Pro League \\ Cercle Brugge
 
 
Reacties.