Simon Mignolet heeft opties, maar makelaar onderstreept: "De transfer van Alisson naar Liverpool verandert onze situatie niet"

21 juli 2018 14:49

Donderdagavond om 23u: 'Welcome to Liverpool, Alisson Becker!' De Braziliaanse nummer één wordt op Anfield de duurste doelman aller tijden en in België konden we maar aan één ding denken: wat nu met Simon Mignolet?

Mignolet kan op vakantie in Griekenland even bekomen van een bijzonder lastig seizoen. De Belgische goalie werd voorbijgestoken in de ranking van Klopp en speelde zijn laatste competitiematch met Nieuwjaar én moest de succescampagnes in de Champions League en op het WK vanop de bank volgen. Nu komt daar nog de absolute toptransfer van Alisson Becker bij.

Is de situatie nu veranderd? "Wat ons betreft niet", begint zaakwaarnemer Nico Vaesen van Star Factory in gesprek met Voetbalkrant. "Onze grootste doelstelling is en blijft om Simon terug aan het spelen te krijgen en daar zal die transfer van Alisson niets aan veranderen." 

Liverpool had een topseizoen, maar Simon Mignolet beleefde niet het beste jaar van zijn carrière.

​Met Alisson Becker - de duurste doelman ter wereld - én Loris Karius - de concurrent van vorig seizoen - zal het er komend seizoen ongetwijfeld niet makkelijker op worden.

Ja, er liggen opties op tafel - Nico Vaesen

"Wij bepalen uiteraard niet het transferbeleid van Liverpool, maar je weet ook dat ze geen speler van 60-70 miljoen euro kopen om op de bank te zetten. Wij kijken naar de situatie van Simon en zoeken dus eerst en vooral een oplossing voor hem en zijn speelkansen."

Trainer Jürgen Klopp was enorm enthousiast over de komst van Alisson Becker.

​Of hij die speelkansen krijgt bij Liverpool of toch bij een nieuwe club? Mignolet heeft alvast de keuze. "Ja, er liggen opties op tafel. Maar de komende dagen en weken zal wel duidelijk worden wat dat zal geven."

Na acht jaar in Engeland is het voor de 30-jarige Mignolet misschien zelfs tijd voor iets helemaal nieuw. "De Premier League is niet noodzakelijk. Alles is mogelijk. De vereiste is alleen een sterke ploeg in een sterke competitie", besloot Nico Vaesen.

Premier League \\ Liverpool FC
 
 
 
Reacties.