Duitse topinternational die werd verguisd, uitgefloten en bedreigd, komt met statement over controversiële daad

22 juli 2018 14:34

Het zijn niet de leukste tijden voor Mesut Özil. De fijngesnaarde Duitse middenvelder van Arsenal verliet met de wereldkampioen van 2014 al uitgeschakeld in de WK-groepsfase en tot overmaat van ramp werd hij zelf fel geviseerd door de Duitse publieke goegemeente.

En dat had alles te maken met een controversieel bezoekje van Özil aan de Turkse president Tayyip Erdoğan. Beide heren pronkten samen met een voetbaltruitje in de hand en het onderhoud in kwestie deed flink wat stof opwaaien in Duitsland.

De spelmaker van Arsenal moest het zwaar ontgelden en pakt nu uit met een lijvig statement in de nasleep van die hele heisa: "De voorbije weken had ik de tijd om na te denken over wat er de voorbije maanden is gebeurd. Nu wil ik graag mijn gedachten en emoties delen over die zaken", klinkt het op Twitter. 

"Zoals veel mensen heb ik wortels in meer dan één land. Ik groeide op in Duitsland, maar de roots van mijn familie liggen in Turkije. Ik heb dan ook twee harten, een Duits én een Turks. Tijdens mijn jeugd heeft mijn moeder mij geleerd om altijd respectvol te zijn én om nooit te vergeten waar ik vandaan kom. Dat zijn waarden die ik nog steeds hoog in het vaandel draag", aldus The Gunner. Lees hieronder het volledige statement! 

Glenn Bogaert

Premier League \\ Arsenal \\ Duitsland
 
 
Reacties.