Voorzitter liet zich al uit over een plek in de top-3, maar wat heeft subtopper nog nodig om er écht te staan tussen de groten?

22 juli 2018 15:11

Zulte Waregem wil ook dit seizoen maar wat graag meespelen voor een plekje in de top-6 van de klassering. "Maar het wordt elk seizoen moeilijker", beseft coach Francky Dury. Wat moet er nog gebeuren om competitief te zijn?

Francky Dury kon op zijn eerste training al zeven nieuwkomers voorstellen, ondertussen werden ook de deals met Tardieu en Bongonda afgerond. Daarmee lijken de grootste manco's in het team meteen te zijn opgelost.

Voorzitter Carl Ballière liet zich in een gesprek met de fans nog bijzonder positief uit over de huidige kern: "Top-3 moet misschien wel mogelijk zijn, nu we Bongonda kunnen houden", klonk het bij 'De kijk van Joost'. De oefenwedstrijden tot op heden waren niet meteen om naar huis te schrijven, vooral door een gebrek aan automatismen.

Automatismen

Vele nieuwkomers inpassen is natuurlijk niet simpel en bovendien begon Essevee later aan het seizoen, doordat het nog speelde in en tegen Genk vorig seizoen in een barrage om Europees voetbal. Die achterstand hebben ze dus voorlopig op teams als Oostende of Lokeren, maar dat kan tijdens het seizoen worden opgelost.

De blessures van onder meer Derijck en Tardieu zijn wat dat betreft ook een doorn in het oog van coach Dury. Toch lijken er vooral nog wat spelers eerst te moeten vertrekken (Mühren, Madu, Reichert, Bala, De Mets(?), ...) alvorens er opnieuw kan worden geïnvesteerd in een extra verdediger, een voetballende middenvelder en een spits. Saponjic zal het niet worden, met Osimhen komt mogelijk een huurling van Wolfsburg.

Aernout Van Lindt

Zulte Waregem
 
 
Reacties.