Lokeren haalde aanwinst Tirpan geen moment te vroeg: "Toegegeven, op het einde had ik het moeilijk bij Eupen"

23 juli 2018 19:56

Mickaël Tirpan is één van de spelers die koos voor een transfer binnen de Jupiler Pro League. De vleugelverdediger zag zijn spel stagneren bij Eupen en besliste daarop zijn ontwikkeling verder te zetten in Lokeren.

"Toegegeven, op het einde had ik het moeilijk bij Eupen", bekende Mickaël Tirpan (24) bij de voorstelling van de nieuwkomers op Daknam. "Op persoonlijk vlak kijk ik terug op een uitstekend jaar, maar het was tijd voor iets nieuws."

De vleugelverdediger voelde aan dat hij een hoger niveau dan dat bij Eupen aankon. "De manier van werken was zowat op z'n Spaans. In België heb je simpelweg meer karakter en werkdrift nodig en dat vond ik hier bij Lokeren. De trainingen waren er meteen bang op en dat is exact wat ik nodig heb om mijn spel uit te breiden. Het was dus zeker en vast de juiste keuze om naar hier te komen."

Eerste keuze

Tirpan is in het begin van de zomer gehaald om de nieuwe vaste rechtsback te worden. Stefano Marzo bleek iets te wisselvallig, Tracy Mpati is langdurig buiten strijd met een gescheurde achillespees en de beloftevolle Gil Van Moerzeke moet het voorlopig stellen met een bankzittersstatuut.

Yannick Lambrecht

Sporting Lokeren \\ Eupen
 
 
Reacties.