De prognose van de redactie: Charleroi valt deze keer net naast play-off 1

24 juli 2018 19:01

De voorbereiding zit er bijna op, de transfercarrousel draait nog op volle toeren en supporters hun ongeduld is ten einde. Vrijdag begint de nieuwe voetbalcompetitie 2018-2019. Vandaag in onze prognose: Charleroi op de zevende plaats.

Prognose

Onze gemengde Vlaams-Waalse redactie twijfelde over Charleroi: de ene zette de Carolo's opnieuw in play-off 1, de andere net daaronder. Ze zullen vermoedelijk wel een heel seizoen in de running blijven, maar het afgelopen seizoen wordt moeilijk te evenaren en uiteindelijk werd het de zevende plaats. 

Opvallendste transfers

Van alle nieuwkomers op Mambourg is Jérémy Perbet de enige bekende. Eén probleempje voor hem: vermoedelijk zal het duo Benavente-Rezaei komend weekend aan de aftrap staan, want Perbet-Bedia zoals afgelopen weekend tegen Nice was geen overweldigend succes.

De beste aanwinst van de Carolo's is in onze ogen echter Ali Gholizadeh, een technisch bijzonder vaardige middenvelder die gemaakt is voor het countervoetbal van Charleroi. In de marge kijken we uit naar Omid Noorafkan, Messie Biatoumoussoka en Dorian Dervite.

Sterke punten

Continuïteit is van levensbelang voor Charleroi. In dat opzicht heeft trainer Felice Mazzu met uitzondering van Francis N'ganga al zijn sleutelspelers behouden en zijn er bovendien enkele kwaliteitsvolle extra opties bijgekomen. Het systeem is duidelijk, de 4-4-2 staat op punt en iedereen lijkt klaar voor de strijd.

Vraagtekens

Een zorg voor Mazzu is de diepte op de flanken. Marinos heeft eigenlijk geen waardige vervanger en Nurio moet dringend zijn beste vorm terugvinden, want Steeven Willems is van opleiding een centrale verdediger. Verder kan de machine stokken als noch Rezaei, noch Perbet de weg naar het doel vindt.

Yannick Lambrecht - Florent Malice

Jupiler Pro League \\ Charleroi
 
 
Reacties.