Thomas Buffel legt drie belangrijke keuzes uit voor zijn toekomst: als voetballer, bij Essevee, wonen in Limburg

24 juli 2018 15:24

Thomas Buffel is een van de vele nieuwkomers bij Zulte Waregem. En dat betekent voor hem ook elke dag flink pendelen, want hij blijft (voorlopig) in Limburg wonen. Het hoe en waarom? Een woordje uitleg.

"Het wordt een beetje zoeken, want elke dag op en af rijden is natuurlijk niet ideaal. Ik heb ook mijn rust nodig, maar mijn ouders wonen niet al te ver van Waregem en dat kan dus ook een oplossing zijn", aldus Thomas Buffel.

Toch kiest hij ervoor om in Limburg te blijven wonen voorlopig: "Het was voor mij belangrijk dat mijn kinderen naar dezelfde school kunnen blijven gaan. Ze hebben al wat meegemaakt en zijn goed opgevangen in die periode en mijn vriendin werkt er bovendien. Ik wil mijn kinderen stabiliteit geven nu."

Veel respect voor Dury

"Mogelijk dat ik soms wel in de buurt van Waregem blijf om te recupereren, we gaan kijken hoe dat de eerste weken en maanden zal lopen. Voorlopig blijf ik in Limburg wonen", aldus de winger van Essevee tijdens de voorbereiding. 

Buffel is blij dat hij nog voetballer is: "Ik had ook opties als trainer of analist, maar ik heb met enkele ex-voetballers als Wesley Sonck, Bart Goor of Yves Vanderhaeghe gebeld en raad gevraagd. Daarom ga ik nog verder, ik voel me fit. Dury heeft getoond mooie resultaten te kunnen neerzetten met Zulte Waregem, met druk naar voren en aanvallend voetbal. Ik heb altijd veel respect voor hem gehad."

Manuel Gonzalez

Europa League \\ KRC Genk \\ Zulte Waregem
 
 
Reacties.