De prognose van de redactie: Essevee opnieuw 'the best of the rest'

25 juli 2018 12:13

De voorbereiding zit er bijna op, de transfercarrousel draait nog op volle toeren en supporters hun ongeduld is ten einde. Vrijdag begint de nieuwe voetbalcompetitie 2018-2019. Vandaag in onze prognose: Zulte Waregem op de zesde plaats.

Prognose

Francky Dury weet telkens opnieuw wel iets te smeden van zijn team. Ook al deed de voorbereiding niet meteen het beste verhopen, toch zal Essevee op een of andere manier wel weer klaar zijn voor een degelijk tot goed seizoen.

Europees voetbal hoeven ze aan de Gaverbeek niet te spelen dit seizoen, waardoor de accenten ietwat anders werden gelegd. Daardoor moet een dipje zoals vorig jaar kunnen worden vermeden, belangrijk in de strijd om play-off 1. Dat is altijd al het doel van Essevee.

Opvallendste transfers

Onur Kaya vertrekt na speeldag 1 van Zulte Waregem naar KV Mechelen, waardoor Essevee heel wat creativiteit zal moeten missen. Eens te meer zal het gewicht van de ploeg mogelijk zo op Theo Bongonda komen te liggen, erg straf dat Essevee hem definitief kon binnenlepelen.

Met Bürki, Demir, Faik en de voorlopig geblesseerde Tardieu werden ook in de andere geledingen al een aantal interessante namen aangetrokken. Als er nog een spits komt als doublure voor Hamdi Harbaoui - ook de topschutter blijft in het Regenboogstadion - kan het er mooi gaan uitzien. En wat met de ervaren Thomas Buffel? 

Sterke punten

Geen Europees voetbal voor Zulte Waregem dit seizoen en dat kan wel degelijk zijn belang hebben in de strijd om play-off 1. Diverse nieuwelingen kunnen voor een extra meerwaarde zorgen, een type-elftal kan er vrij snel staan. 

Voorin staat er een goalgetter, met wingers die iets kunnen. Op het middenveld is er extra duel- en schotkracht, achterin extra ervaring en enkele talentvolle verdedigers. Op papier moet dat voor meer stabiliteit zorgen op het veld. 

Zwakke punten

Enig probleem: in de voorbereiding zagen we van die stabiliteit nog niet al te veel. Het ontbrak nog aan automatismen, deels omdat het team ook later begonnen is met trainen door de Europese barrages. Dat kan hen een achterstand opleveren in het eerste deel van de competitie. Met Kaya vertrok er veel creativiteit.

Aernout Van Lindt

Jupiler Pro League \\ Zulte Waregem
 
 
Reacties.