Essevee wordt in play-off 1 verwacht, Dury is "verrast"

25 juli 2018 13:35

Nu het begin van het seizoen voor de deur staat, sijpelen de prognoses van de verschillende media stilaan binnen. Zulte Waregem wordt in play-off 1 verwacht en daar is Francky Dury ten zeerste over te spreken.

Zowel Voetbalkrant.com als Het Nieuwsblad zien Essevee op plaats zes en dus in play-off 1 belanden. "Ik ben verrast en verheugd. Ik ben verheugd omdat de mensen ons zo hoog inschatten. Dat zal waarschijnlijk zijn omdat we toch goede spelers hebben. We hebben toch wel een ­zekere identiteit", aldus Dury in Het Nieuwsblad.

Hij beseft wel dat het niet makkelijk wordt. "De concurrentie zal moordend zijn, want de subtop is breed geworden. Charleroi heeft zich goed ontwikkeld. ­Antwerp probeert met fysiek vermogen resultaten te behalen. Anderzijds ben ik verrast omdat we nog een beetje op zoek zijn."

Puzzel

"Een zoektocht is zoals een puzzel. Als er twee stukjes in elkaar passen, kan je vertrokken zijn. Ik zeg zomaar iets: je wint de openingswedstrijd en pakt op Gent een punt, dan is dat het geval. De zesde plaats behalen, moet onze ambitie zijn. Als we dat niet doen, missen we drive.”

Sander De Graeve

Jupiler Pro League \\ Zulte Waregem
 
 
Reacties.