Belgen in actie op International Champions Cup: Svilar verslaat Dortmund na penaltyreeks, Denayer laat Liverpool niet passeren

26 juli 2018 16:38

De International Champions Cup draait op volle toeren. Tijdens het prestigieuze toernooi op Amerikaanse bodem met de grootste Europese topclubs komen hier en daar ook Belgen aan bod.

Afgelopen nacht (Belgische tijd) stonden opnieuw vijf wedstrijden op het programma. Ten eerste ging Benfica - met Mile Svilar een hele match in doel -  voorbij Borussia Dortmund. De partij eindigde op 2-2, maar in de penaltyreeks zorgde de jonge Belg mee voor de zege.

Bij Manchester City kwam Jason Denayer opnieuw een helft aan de bak. Hij hield de stand tegen Liverpool op 0-0 tot aan de rust, maar daarna gingen zijn ploegmaats wel ten onder met 1-2. Salah en Mané, net terug van vakantie - zorgden voor de doelpunten.

26 penalty's!

Opvallend: AC Milan en Manchester United moesten na een gelijkspel 26 (!) penalty's trappen om een winnaar te krijgen. Italiaanse coach Gattuso ging zelfs aan Mourinho vragen of zij ook geen elfmeter zouden zetten. Dat had hij misschien beter effectief gedaan, want United won uiteindelijk met 8-9.