Consternatie alom in Eupen: sportief directeur moet vrezen voor celstraf van zes (!) jaar

26 juli 2018 13:05

Qua timing kan het tellen: drie dagen voor KAS Eupen op bezoek moet bij Club Brugge staat de Kehrweg op stelten. Sportief directeur Josep Colomer moet immers vrezen voor een celstraf.

Het Spaanse parket eist een gevangenisstraf van maar liefst zes jaar voor de betrokkenheid van Colomer in een gigantische fraudezaak met Sandro Rosell, de ex-voorzitter van FC Barcelona, als centrale figuur. 

De sportieve baas van Eupen vertolkt in het netwerk van Rosell een hoofdrol in het project van de Aspire Academy, dat jonge Afrikaanse talenten moet voorbereiden op een Europese (top)carrière. Bij het overkoepelende bedrijf Bonus Sports Marketing (BSM) zouden er (ook) onfrisse praktijken aan het licht gekomen zijn. 

Zo worden er vragen gesteld bij de transfer van Diawandou Diagné van Eupen naar FC Barcelona in 2014 en zo komt ook Josep Colomer in een lastig parket te zetten. De sportief directeur van de club uit de Oostkantons moet zich al ruim een jaar geregeld aanmelden bij het Spaanse gerecht, maar volgens de club was dat steevast in de rol van getuige. Het is nu wachten op de bekendmaking van de procesdatum. 

Glenn Bogaert

Jupiler Pro League \\ Eupen
 
 
Reacties.