Subtopper sloeg opvallend totaal andere weg in op transfermarkt: "Het was een issue"

26 juli 2018 12:46

Zulte Waregem kende niet meteen de allerbeste voorbereiding op het nieuwe seizoen, maar moest dan ook veel nieuwkomers inpassen en begon wat later dan normaal met trainen door de Europese barragematch tegen Racing Genk: "Nu zeggen dat we klaar zijn? Dat zou niet serieus zijn."

Essevee deed flink wat transfers, maar had met onder meer Tardieu pech dat hij meteen uitviel met een blessure. “En dus moet er in alle linies nog steeds wat bij, al moeten we ook eerst nog wat spelers zien kwijt te raken”, aldus Dury.

Globaal genomen sloeg Zulte Waregem wel een nieuwe weg in. Geen vijf, zes of acht huurlingen meer, maar enkel volwaardige transfers. Investeren in spelers, niet langer (voorlopig toch niet) in stenen.

We slaan bewust een andere weg in 

“We wilden dit jaar bewust een andere weg inslaan. We hebben van meet af aan gezegd dat we geen huurspelers meer wilden halen. Dat was een issue. We voelen dat het steeds moeilijker wordt met huurspelers. Je maakt iemand beter, maar uiteindelijk moet je toch onderhandelen … dat is ook steeds opnieuw starten.”

“Het geval Coopman was daarvan een goed voorbeeld: het eerste jaar was hij gratis (op het loon na), het jaar nadien kwam er 200.000 euro bij en dit seizoen moest hij 2 miljoen euro kosten. We hebben nu gekozen voor een paar einde contractspelers zoals Faik, Demir of Bürki, dat zijn jongens die nog wat groeimarge hebben.”

Ambitie: play-off 1

“Buffel was ook einde contract en had de ervaring en de mérite. Ervaring, intelligentie, … daar neem je geen enkel risico mee. Ik maak graag de mix tussen jongeren en wat oudere spelers. Jonge Belgen zijn voor ons niet meer betaalbaar, dus hebben we drie jonge Scandinaven in huis gehaald als investering.”

Toch blijft Essevee ambitieus: “De ambitie is altijd al play-off 1 geweest, dat is niet nieuw. We zijn er de laatste zes jaar ook vier keer bij geweest, vorig jaar was het verhaal wat moeilijk met de Europa League. We waren bijna de ‘best of the rest’. Toch wordt het steeds lastiger, want de budgetten van de topclubs gaan steeds verder omhoog en ook Charleroi en Antwerp zijn concurrenten. De plaatsjes worden duur, want er is altijd wel nog een verrassing.”

Aernout Van Lindt

Jupiler Pro League \\ Zulte Waregem
 
 
Reacties.