Club Brugge heeft relatief makkelijke start van seizoen, maar Ivan Leko ziet het anders: "Vorig jaar kon het in Eupen makkelijk 4-0 geweest zijn na 45 minuten"

27 juli 2018 21:17

Thuis Eupen, uit Moeskroen en thuis KV Kortrijk. Het moet gezegd: Club Brugge mag absoluut niet klagen over de competitiestart. Maar Ivan Leko is er de man niet naar om tegenstanders te onderschatten. Zomaar met de vingers in de neus 9 op 9 pakken? Daar gelooft de vurige Kroaat niet in.

"Een rustig begin van het seizoen? Ik herinner mij heel goed onze wedstrijd op Eupen vorig seizoen. Het was 2-2 op het einde, maar in de eerste helft kon het makkelijk 4-0 geweest zijn. Eupen is een ploeg die heel gevaarlijk kan zijn met goeie spelers, in het bijzonder op het middenveld en vooraan. Als wij in relaxmode zullen spelen dan zal het een heel moeilijk verhaal worden", waarschuwt Leko.  

Eupen belangrijker dan Real

"Maar langs de andere kant: ik ben gewoon bezig met de volgende match, qua kalender en programma focus ik mij gewoon op de eerstvolgende wedstrijd, die is al mooi en belangrijk genoeg." Het antwoord op de vraag of de trainer van Club al bezig is met de Champions League ligt dan ook voor de hand: "Voor mij is dat heel belangrijk, maar op dit moment is winnen van Eupen belangrijker dan Real Madrid kloppen in Santiago Bernabéu", stelt Leko duidelijk. 

"Met de Champions League ben ik op dit moment dan ook totaal niet bezig. Natuurlijk hebben wij een enorme ambitie op Europees vlak. If you dream, dream big. Wij dromen groots ja, maar op dit moment telt de realiteit van onze eerste thuismatch tegen Eupen. We willen vanaf de eerste tot de laatste minuut full gas geven om die match op onze manier te winnen. Wanneer de matchen in de Champions League voor de deur staan, zullen wij er in Europa alles aan doen om niet alleen een sympathieke ploeg te zijn", verzekert de kampioenenmaker.

Glenn Bogaert

Jupiler Pro League \\ Club Brugge \\ Eupen
 
 
Reacties.