De uitschieters van de transferzomer in 1B: KV Mechelen steekt op zo goed als alle vlakken boven de rest uit

27 juli 2018 13:16

Transfer Deadline Day is nog heel veraf, maar de Belgische clubs hebben al zodanig veel met hun spelerskern geschoven dat het tijd is om een tussentijdse balans op te nemen. Hier zijn de voorlopige uitschieters van de zomermercato in Eerste Klasse B.

KV Mechelen wilde zich wapenen voor een spoedige terugkeer naar 1A en dat is duidelijk te zien aan de transfers. Maar liefst 14 spelers kozen voor de Maneblussers en dat kan geen enkele concurrent zeggen. Op dat vlak hielden OH Leuven en Roeselare het vrij bescheiden, zij wierven beide 5 nieuwkomers aan.

Meer gaan dan komen

De cijfers voor de uitgaande transfers liggen opvallend genoeg hoger dan de inkomende bij élke club. Opnieuw KV Mechelen leidt samen met promovendus Lommel die tabel, zij lieten in totaal 18 spelers vertrekken. 

De duurste transfer? Die eer is ook aan, jawel, KV Mechelen. De overgang was in de winter wel al geregeld, maar Hassane Bandé was pas vanaf dit seizoen officieel van Ajax met een transfer ter waarde van 8,25 miljoen euro. Des te pijnlijker dat de jonge aanvaller maanden buiten strijd is met een blessure.

Zuinig lenen

Bijzonder veel wordt er niet (uit)geleend in 1B. Amper 2 inkomende spelers zijn al genoeg om bovenaan te staan en dat is het geval bij Beerschot Wilrijk, OH Leuven en Lommel. KV Mechelen leende tot dusver 3 spelers uit en deed zo al de meeste tijdelijk van de hand.

Bron: Transfermarkt

Bekijk hier ook de voorlopige balans van de Jupiler Pro League

Yannick Lambrecht

2e klasse \\ Nederlandse Eredivisie \\ Ajax \\ Westerlo \\ Roeselare \\ Tubeke \\ OH Leuven \\ Union SG \\ Lommel SK \\ Beerschot \\ KV Mechelen
 
 
Reacties.