Coaces STVV en Cercle oneens over het resultaat: "Twee punten te weinig" vs. "De correcte uitslag"

28 juli 2018 22:54

STVV en Cercle Brugge deelden in hun openingsduel van het nieuwe seizoen de punten. Een weinig sprankelende partij leverde uiteindelijk geen goals op.

Bij de promovendus was iedereen uiteraard tevreden met de brilscore. "Een punt buitenshuis is altijd een goed resultaat", analyseerde Cercle-coach Laurent Guyot de wedstrijd van zijn ploeg. "De weinige kansen die er waren hadden we beter moeten afwerken. Maar globaal gezien is dit een goede uitslag."

Guyot verwees ook naar de solidareit binnen zijn spelersgroep. "Dat is mijn discours sinds ik hier toekwam. Kijk naar de Franse nationale ploeg die wereldkampioen werd met een jonge kern. Ook daar zagen we veel solidariteit. In voetbal veranderen veel dingen, maar de teamspirit blijft een cruciaal element."

"De tegenstanderd deed vervelend met tijd rekken en fouten uitlokken. Dat hoort erbij, maar daar stak ik niet voor" - Marc Brys

In het andere kamp was men niet tevreden over de uitslag. "We kregen twee punten te weinig", aldus Marc Brys. "Van minuut 1 zijn we er vol voor gegaan, met veel beweging en patronen die ik wil terugzien. We hebben getracht deze match te winnen, de tegenstander de match niet te verliezen. Dat is een enorm verschillend uitgangspunt."

"De tegenstanderd deed vervelend met tijd rekken en fouten uitlokken. Dat hoort erbij, maar daar stak ik niet voor. We moeten naar onszelf kijken voor het feit dat we niet wonnen. In de passing en de eindfase waren we te slordig."

Diederik Geypen

Jupiler Pro League \\ STVV \\ Cercle Brugge
 
 
Reacties.