Flitsende spitsen in seizoensopener van Club Brugge, toch nog werkpunten voor Leko én natuurlijk een hoop VAR-controverse

29 juli 2018 16:23

Kampioen Club Brugge heeft het nieuwe seizoen in schoonheid geopend. In een flitsende start werkten spitsen Wesley en Vossen meteen aan hun doelpuntenteller, de enige tegenvaller was de mini-comeback van Eupen. Het scorebord gaf uiteindelijk 5-2 aan.

Op de openingsspeeldag is het altijd uitkijken naar de nieuwe namen: Danjuma en Rits mochten hun competitiedebuut maken voor blauw-zwart, op rechts nam Tomecak de plaats van de geblesseerde Diatta in. De twintigtal meegereisde fans uit Eupen zag nieuwkomers Pollet en Yagan debuteren.

Droomstart

De beste thuisploeg en regerende landskampioen tegen een degradatiekandidaat met de slechtste uitreputatie van vorig seizoen, dan weet je eigenlijk op voorhand al wat voor een match het gaat worden. Op 'nieuw seizoen, nieuwe kansen' moest Eupen ook niet hopen: na zes minuten was het al prijs.

Tomecak zwiepte een voorzet voor doel en dan maakte het zelfs niet uit dat Vossen eerst nog Van Crombrugge trof, want Wesley stond klaar voor de rebound en legde meteen zijn eerste binnen. Nog voor het halfuur stond er zelfs al 3-0 op het scorebord!

Oh ja, wat zou een wedstrijd in de Jupiler Pro League tegenwoordig nog zijn zonder de VAR?! Verboomen had een slag in het gezicht van Poulain zelf gemist, maar zag op de beelden wel dat er sprake was van een penalty en wees dus naar de stip. Vossen twijfelde niet en opende ook zijn rekening.

Spitsengoals

De blauw-zwarte fans waren nog druk bezig met vieren als het gejuich al overging naar de tweede van Wesley. Die kon Van Crombrugge voorbij lopen na een héér-lij-ke assist van Vanaken, wat een pareltje! Bovendien heeft Club zo weer reden om het prijskaartje van de Braziliaanse spits nog wat aan te dikken.

'Ah, Wesley, zo zit dat!' Vossen kon niet achterblijven op zijn spitsbroeder en zette een slim afleggertje van Danjuma koel en beheerst om, ook al zijn tweede van de namiddag. Op dit moment stond het 4-0. Club Brugge bleef de wedstrijd duidelijk controleren, maar de vermoeidheid begon wellicht een beetje op te spelen en zowel Vossen als Wesley lieten hun hattrick liggen.

Concentratieverlies

Eupen mocht zelfs nog (een beetje) hopen op de comeback van het seizoen, nu al! Uit het niets tikte een lepe Ocansey de aansluitingstreffer binnen en meteen daarna ging hij neer in de zestien. Op het eerste gezicht niets aan de hand, maar nogmaals ging de bal op stip door een ingreep van de VAR. Letica zat er nog bijna met een hand bij, maar Garcia mocht de tweede vanwege Eupen vieren.

Het slotoffensief was echter te magertjes om Club nog écht in de problemen te brengen en de laatste goal was zelfs nog voor blauw-zwart. Via een derde penalty dan nog (deze keer zonder VAR) maakte Vossen zijn hattrick dan toch compleet, Mulumba werd uitgesloten met dubbel geel. Toch zijn dat verlies van concentratie en mogelijke vermoeidheid nog werkpunten voor Leko en zijn troepen. Hoe dan ook is de eerste driepunter wel binnen: Club Brugge won met 5-2 van Eupen.

Yannick Lambrecht

Jupiler Pro League \\ Club Brugge \\ Eupen
 
 
Reacties.