De oude en de nieuwe aanvoerder van STVV reageren op de wissel van de kapiteinsband: "Zonder zijn zegen had ik de beslissing niet aanvaard"

29 juli 2018 12:12

STVV opende het seizoen zaterdagavond met een nieuwe aanvoerder. Niet langer Steven De Petter, maar wel Jordan Botaka draagt voortaan de kapiteinsband om de arm.

"Het was een verrassing voor mij om uitgeroepen te wordne tot aanvoerder van de club", reageerde Botaka zaterdag na de het gleijkspel tegen Cercle brugge. "Ik moest de zegen krijgen van de vorige aanvoerder Steven De Petter, want ik respecteer hem enorm. Hij heeft heel veel voor de club betekekend. Ik heb het ook met enkele sleutelspelers besproken. Zij waren allemaal akkoord."

"Ik verander niet als speler, maar het is voortaan zonder band." - Steven De Petter

De Petter blijft de natuurlijke leider van de groep en legt zich bij de keuze neer. "Ik ben een werknemer en als mijn baas een beslisisng neemt, volg ik hem daarin. Daarom verander ik niet als speler, dat is niet mijn bedoeling. Maar het is voortaan zonder band.

Marc Brys wil met de extra verantwoordelijkheid een een betere speler maken van Botaka. (Lees er HIER meer over) "De coach heeft mij er deze week over aangesproken. Laat ons hopen dat deze beslissing hem ten goede komt. Ik wens hem alle succes toe en wil hem bijstaan met goede raad."

Diederik Geypen

Jupiler Pro League \\ STVV \\ Cercle Brugge
 
 
Reacties.