Nog een basispion weg bij Zulte Waregem? "Club heeft duidelijk gezegd dat ik weg mag, nog tijd om me in kijker te spelen"

30 juli 2018 23:31

Bij Zulte Waregem zal er de komende weken nog heel wat gebeuren op de transfermarkt. Zowel aan uitgaande zijde als aan inkomende zijde heeft Francky Dury nog werk. Een sterkhouder van de voorbije seizoen vertrok al (Kaya), een andere staat ook op vertrekken.

Bij Zulte Waregem mag Timothy Derijck zoals al van het begin van de voorbereiding bekend is vertrekken. Zijn contract loopt in juni 2019 af en dus mag hij deze zomer nog een transfer proberen te versieren. Op speeldag 1 was hij alvast te vinden in de basiself, ondanks een teenbreuk in de voorbereiding.

"Normaal duurt het vier tot zes weken, maar ik ben op 2,5 weken klaar geraakt. Ik heb er alles aan gedaan om klaar te raken voor de eerste wedstrijd. Ik voel het wel nog, maar dat is normaal zo snel na een breukje natuurlijk", aldus Derijck daarover.

We hebben nog tijd om ons in de kijker te spelen

Het stelt hem in staat om de komende weken misschien nog een transfer te versieren: "Ik was blij dat ik kon spelen, dat was het allerbelangrijkste. De club heeft heel duidelijk gezegd dat ik weg mag gaan, omdat mijn contract afloopt in 2019. We zijn er niet uitgeraakt over een verlenging vorig seizoen en sindsdien hebben we niet meer gepraat. De club is duidelijk geweest, maar ik speel nog en ik heb niets te klagen."

"Ik ben heel relaxt daarin, al is het een beetje afwachten. Als ik nu goed blijf spelen, komt er misschien nog iets uit de bus. De transfermarkt is nog lang open, we hebben nog tijd om ons in de kijker te spelen of om eventueel te blijven", was Derijck duidelijk. Op verdedigend gebied haalde Zulte Waregem in januari al Bjordal en deze zomer Bürki om een vertrek alvast op te vangen. De komst van Olivier Deschacht is (voorlopig) niet aan de orde, want Verboom en Madu zijn nog niet weg.

Aernout Van Lindt

Jupiler Pro League \\ Zulte Waregem
 
 
Reacties.