De win-winsituatie voor Club Brugge en Wesley, met als enige zekerheid dat zekerheid er pas komt op 1 september

01 augustus 2018 12:33

In Brugge liepen afgelopen zondag veel blije gezichten: de regerende landskampioen begon aan het nieuwe seizoen met een overtuigende vijfklapper én na de match beloofde Wesley Moraes te blijven. Als dat effectief gebeurt (ja, als), dan is dat een grote overwinning voor iedereen.

Dubbelslag

Wesley Moraes Ferreira da Silva - nog altijd maar 21 jaar oud - begon geweldig met drie goals in de Supercup en de seizoensopener en nu is het vooral kwestie om die lijn een heel seizoen door te trekken. 

Als hij zo lang de uitblinker blijft, kan Club Brugge hem sowieso voor nóg meer verkopen en zeker 20 miljoen euro vangen. Van een topdeal gesproken: blauw-zwart haalde Wesley twee jaar geleden bij Trencin voor slechts één miljoen euro. Een gelukkige speler, een jaartje extra genieten van zijn aanvallende macht én een financiële gouden zaak doen. Club wrijft zich al in de handen.

Onvervangbaar

Wesley is het voorbije seizoen enorm gegroeid op alle vlakken. Het kenmerk dat hem bijna onmisbaar maakt in de huidige ploeg is zijn veelzijdigheid. Een aanvalsleider die steeds meer in dienst van de ploeg speelt, zijn aanspeelbaarheid, zijn grootte (1m91), zijn beresterke frame, zijn snelheid en uiteraard zijn scoringsvermogen. Weinig aanvallers op de Belgische velden hebben dat gegeerde profiel.

Daarbij kregen de fans gisteren al een eerste indruk van het spitsenduo van Jan Breydel. Diaby zal waarschijnlijk nog vertrekken en dus wordt Jelle Vossen deel twee. De hattrickheld gaf zondag al aan dat ze erg compatibel zijn en noemde Wesley "de sterkste spits met wie hij ooit samenspeelde."

1 september

Een win-winsituatie voor iedereen en geen vuiltje aan de lucht, zo lijkt het wel. Maar dat is er wel degelijk, want ondanks zijn eigen belofte bestaat nog steeds de kans dat Wesley bij het juiste bod - 15 miljoen euro - toch nog in de zomer vertrekt. 

Het blijft tenslotte maar een - weliswaar veelbelovende - uitspraak en zowel CEO Vincent Mannaert als trainer Ivan Leko gaven al aan dat ze er niet honderd procent gerust in zijn. "Als een club genoeg betaalt, is hij weg. Zoniet, dan blijft hij", zei de Kroaat in zijn eerste reactie na de uitspraak en hij heeft gelijk. De enige zekerheid is dat er pas écht zekerheid komt op 1 september.

Yannick Lambrecht

Jupiler Pro League \\ Champions League \\ Club Brugge
 
 
Reacties.