De prognose van de redactie voor 1B: 'Oltegoare Roeselare' op plek zes

01 augustus 2018 19:18

Dit weekend start ook in 1B de competitie. Het belooft zoals steeds een spannende strijd te worden in die vreemde competitie met acht ploegen. Onze redactie stak de koppen bij elkaar en kwam op de proppen met een prognose. Op de zesde plaats vinden we Roeselare terug.

Roeselare was twee seizoenen terug de enigszins verrassende winnaar van de eerste periodetitel in 1B. In de finale moesten de West-Vlamingen het echter afleggen tegen Antwerp. Vorig seizoen zakte Roeselare onder de vierde plaats en won het de degradatieronde.

Sterktes

Roeselare kon heel wat spelers, zoals Thibaut Van Acker bij de club houden en bouwt dus verder op vorig seizoen. Daarnaast heeft het met een zekere Saviour Godwin ook best wat snelheid op de flanken. Ook van de Nederlandse aanwinsten Gravenberch en van der Weg wordt veel verwacht. En Stijn De Smet moeten we u niet meer voorstellen.

Zwaktes

Het probleem van KSV Roeselare ligt voorin. De sterkte op het middenveld en in de verdediging wordt teniet gedaan door een acuut gebrek aan spitsen. Cerigioni en Cornet vertrokken, een vervanger is er nog niet.

Besluit: het hangt van de spits af

Het is voorlopig koffiedik kijken. Als Roeselare een spits of twee kan aantrekken, kan het meedoen voor de vierde plaats. Als het dat niet kan, wordt het nog een lang seizoen.

Sander De Graeve

2e klasse \\ Roeselare
 
 
Reacties.