KV Mechelen-fans breken records met 10.000 abonnees en massale belangstelling voor seizoensopener: "Dit hadden we niet verwacht"

01 augustus 2018 17:39

KV Mechelen leeft. Ondanks de degradatie gaan de seizoenskaarten en wedstrijdtickets als zoete broodjes over de toonbank.

Maandag rondde Malinwa de kaap van 10.000 abonnees. Een record voor de club die dit seizoen in 1B aantreedt. "Dit hadden we niet onmiddellijk verwacht", reageert Gert Van Dyck, voorzitter van het supportersorgaan, in gesprek met Voetbalkrant.com.

"In een halfuur tijd waren alle losse tickets voor de verplaatsing naar OH Leuven weg"

Verschillende factoren spelen een rol. "De fans zien dat het bestuur inspanningen doet", gaat Van Dyck verder. "Niet alleen met transfers, maar ook met de verfraaiing van het stadion. En verder is het van maart geleden dat we nog een wedstrijd met inzet hebben gezien. Dat is heel lang geleden."

De Maneblussers openen hun seizoen met een uitwedstrijd bij Oud-Heverlee Leuven. Ook in het King Power at Den Dreef Stadion zal KV op zijn aanhang kunnen rekenen. "In een halfuur tijd waren alle losse tickets weg. De steun van 1.400 supporters op verplaatsing is enorm."

"De massale opkomst geeft de spelersgroep een boost, maar de druk zal groot zijn"

"Typisch voor een KV Mechelen-supporter", aldus Van Dyck. "Die is kritisch, maar staat er ook in moeilijke tijden. Tijdens de laatste wedstrijd tegen Waasland-Beveren daagden 17.000 fans op."

De trouwe aanwezigheid zal de spelersgroep een boost geven. "Absoluut, maar de druk zal ook groot zijn. 1B is een vreemde competitie, dus garanties zijn er niet. Maar alles waar je als club impact op hebt, moet in orde zijn. Daar zijn we volop mee bezig", besluit Van Dyck.

Diederik Geypen

2e klasse \\ OH Leuven \\ KV Mechelen
 
 
Reacties.