De prognose van de redactie voor 1B: Beerschot Wilrijk, gaat het klikken? Dat is onze enige bedenking

02 augustus 2018 17:24

Dit weekend start ook in 1B de competitie. Het belooft zoals steeds een spannende strijd te worden in die vreemde competitie met acht ploegen. Onze redactie stak de koppen bij elkaar en kwam op de proppen met een prognose. Op de derde plaats vinden we Beerschot Wilrijk terug.

Beerschot Wilrijk miste ei zo na de promotie naar 1A en dat is wel even blijven hangen. Onder andere bij Hernan Losada, die na de gemiste kans zijn schoenen aan de haak hing en trainer werd bij de Ratten. Daardoor viel er uiteraard heel wat creativiteit weg, maar met de komst van Dante Vanzeir zou dat opgevangen moeten zijn.

Sterktes

Aanvallend is er trouwens heel wat bijgekomen. Tarik Tissoudali, de Nederlandse winger, kwam met heel mooie adelbrieven aan. Jorn Vancamp kennen we van bij Anderlecht en weet de goal staan. Dan is er ook nog Faysel Kamsi, die zijn carrière wil herlanceren in België, net als Lloris Brogno.

Aanvallend lijkt Beerschot Wilrijk dan ook versterkt. Het vertrek van Arjan Swinkels werd opgevangen door Pierre Bourdin, dus ook in dat departement zit het snor. En in de plaats van Rafael Romo kwam Mike Vanhamel, ook niet direct een verzwakking.

Zwaktes

Beerschot Wilrijk rekent op de honger van een paar jongens die hun carrière nieuw leven willen inblazen. Dat kan goed uitdraaien, maar in sommige gevallen blijft het toch tasten in het duister. Echt zwakke punten zien we niet bij de mannen van het Kiel, maar het is ook zo goed als een nieuwe ploeg met 13 nieuwe spelers. Gaat dat even goed klikken als vorig seizoen?

Investeringen om KVM te kloppen

Bij Beerschot weten ze dat KV Mechelen de te kloppen ploeg zal worden en daar hebben ze ook de nodige investeringen voor gedaan. In tegenstelling tot de gouwgenoten kochten zij eerder jeugdig in. Beerschot Wilrijk staat sterk en heeft met Stijn Vreven een goeie coach gevonden. Maar kan hij de puzzelstukken in elkaar doen vallen?

Johan Walckiers

2e klasse \\ Westerlo
 
 
Reacties.