Dury gaat zélf op zoek naar spits én vervanger Kaya: "Dat was interessanter geweest"

02 augustus 2018 18:43

Het zouden nog wel eens drukke weken kunnen worden aan de Gaverbeek, want zowel inkomend als uitgaand kan er nog heel wat gebeuren. Francky Dury hoopt op actie én neemt het heft in handen voor de transfers.

Aan uitgaande zijde mogen vooral nog een aantal verdedigers vertrekken om ruimte te maken in de kern. Timothy Derijck mag weg bij een goed bod, zoals hij eerder zelf al aangaf. Ook voor Kingsley Madu, Bryan Verboom, Michael Heylen, Gertjan De Mets, Ben Reichert en Robert Mühren wordt een oplossing gezocht.

Ondertussen vertrok Onur Kaya wél al, naar KV Mechelen – ook al is er nog geen echte vervanger op handen bij Essevee. “Jammer dat hij vertrekt, zonder dat er al een vervanger is. Het had interessanter geweest dat we hem nog tot eind augustus konden gebruiken. We gaan het intern moeten oplossen”, is Francky Dury duidelijk.

“Dossiers in handen nemen”

In de eerste plaats zal Bongonda – terug uit schorsing – zijn plek innemen op links. “Bongonda en Tardieu komen terug, dus we zullen nog wat meer gas kunnen geven”, besefte Dury. Tardieu trainde deze week mee met de groep en zou zo zijn kans kunnen krijgen op het middenveld.

En dan op zoek naar vervanging? Ook een spits is nog steeds absoluut nodig. “Ik zal die dossiers in handen nemen en het bestuur proberen te overtuigen om te investeren. Het zal er op moeten zijn, we mogen geen risico’s nemen.”

Aernout Van Lindt

Jupiler Pro League \\ Zulte Waregem
 
 
Reacties.