Spelmaker legt keuze voor 1B uit: "Trapje lager? Ik ga naar een heel mooie club met meer dan 10.000 abonnees"

02 augustus 2018 13:40

Onur Kaya nam afgelopen weekend op emotionele wijze afscheid van Zulte Waregem, na 3,5 jaar lief en leed te hebben gedeeld bij Essevee. Het volgende doel is zo snel mogelijk opnieuw te kunnen spelen aan de Gaverbeek ... door te promoveren met KV Mechelen dus.

Na 3,5 jaar vertrekt Onur Kaya bij Zulte Waregem om naar KV Mechelen te trekken. Dat is ook meteen een overstap van 1A naar 1B: "Een trapje lager? Dat hangt er vanaf hoe jij dat ziet, want qua club is het verschil niet zo groot. Ik had zeker niet te klagen bij Zulte Waregem, maar KV Mechelen is een nieuw project."

"Ik heb veel  mooie momenten gekend bij Zulte Waregem, zoals de bekerwinst of mijn doelpunt op Vitesse Arnhem in Europa. Maar KV Mechelen was geïnteresseerd en ze hielden me bij Essevee niet tegen. Ik wil iedereen dan ook bedanken voor het begrip."

Snel promoveren met KV Mechelen

Kaya wil er het beste van maken bij Malinwa, zoveel is duidelijk: "Ik hoop met KV Mechelen snel terug naar het hoogste niveau te promoveren. Het team dat ze hebben is op papier wel 1A waard, maar op papier win je geen wedstrijden. We gaan er alles aan doen om opnieuw te stijgen naar het hoogste niveau."

"Malinwa is een heel mooie club, met meer dan 10.000 abonnees ook. Dan een contract van drie jaar kunnen tekenen is zeker niet slecht. Ik zal alles en iedereen missen bij Zulte Waregem: de teammaats, de supporters, … Alles werd hier een gewoonte, je wordt geliefd,  ik hou van de mensen hier en ik hoop hier snel terug te keren op het veld, al is het als tegenstander ..."

Aernout Van Lindt

Jupiler Pro League \\ Zulte Waregem \\ KV Mechelen
 
 
Reacties.