De prognose van de redactie voor 1B: OH Leuven is de grootste concurrent voor favoriet Malinwa

03 augustus 2018 12:57

Dit weekend start ook in 1B de competitie. Het belooft zoals steeds een spannende strijd te worden in die vreemde competitie met acht ploegen. Onze redactie stak de koppen bij elkaar en kwam op de proppen met een prognose. Op de tweede plaats vinden we OH Leuven terug.

Vorig seizoen belandde OHL in het algemene klassement op de tweede plaats en dat verwachten wij opnieuw. De mannen van Den Dreef moeten nu wel zorgen dat ze beter doen in minstens één van de periodes om zo mee te doen in de felbegeerde promotiefinale. 

Sterktes

OHL heeft een groot deel van de kern behouden en enkele gerichte versterkingen gedaan. Een extra verdediger was noodzakelijk en die kwam er ook met Duplus. In het middenveld wordt er vooral veel verwacht van Jellert Vanlandschoot met zijn loopvermogen, spelinzicht en een uitstekende pass.

Vooraan moet Myny het vertrek van Storm opvangen. Met de Nederlander Sam Hendriks werd er een talentvolle aanvaller binnengehaald. Hij moet vooraan de concurrentie aangaan met Casagolda, Kostovski en George Hirst. De jonge Engelsman is een speler om naar uit te kijken en speelde zich al in de kijker van een resem Engelse topclubs, maar timmert bij OHL verder aan zijn carrière. 

Ondertussen blijven ook de OHL-youngsters het goed doen. Gilis en Vekemans kregen vorig jaar al speelminuten in play-off 2 en zien hun sterke prestaties beloond met een contractverlenging.

Zwaktes

De voorbereiding was niet op en top. Tegen Gent en Standard, allebei met een veredeld B-elftal, was er weinig overtuiging en morgen zal de druk meteen groot zijn met de komst van KV Mechelen. De toon moet vanaf minuut één gezet worden.

Promotiekandidaat

Die openingsmatch zal volgens onze prognose ook de grootste titelstrijd worden en meerdere spelers en coaches in 1B gaven al aan dat het wellicht in de onderlinge duels beslist zal worden . KV Mechelen blijft favoriet, maar OHL zal ze op de hielen zitten.

Yannick Lambrecht - Bart Ver Elst

2e klasse \\ OH Leuven
 
 
Reacties.