Speeldag 1 in 1B: wie schiet het best uit de startblokken?

03 augustus 2018 09:34

In de Jupiler Pro League zitten we dit weekend al aan de tweede speeldag, maar in de Proximus League gaat de bal pas vrijdagavond voor het eerst aan het rollen. Wie schiet het best uit de startblokken?

Lommel - Union

Starten doen we vrijdagavond met de wedstrijd tussen Lommel en Union achter de poorten van het Soevereinstadion. De promovendus, normaal toch een vaste waarde in de ‘tweede klasse’, is terug van weggeweest.

Afgelopen seizoen werd er heel wat gewonnen in de eerste klasse amateurs, maar nu het opnieuw onder de grote jongens komt valt het af te wachten hoe de aanpassing verloopt. De thuisploeg mag dan wel de ploeg met het kleinste budget zijn, toch zijn ze zeker niet kansloos verloren. Met meteen twee thuiswedstrijden achter elkaar kan de competitiestart wel eens heel belangrijk worden. De thuisploeg moet het stellen zonder draaischijf Geert Berben, maar kan wel rekenen op Glenn Claes. 

ONZE PRONO: 1-1

OHL - KV Mechelen

Op zaterdag staat er meteen een clash op het programma tussen OH Leuven en KV Mechelen. Een wedstrijd tussen twee favorieten voor het kampioenschap met veel sfeer. Zo is het bezoekersvak al zeker helemaal uitverkocht. De supporters hebben de degradatie al achter zich gelaten, maar hoe hebben de spelers de degradatie verteerd?

Er vertrokken heel wat spelers, maar zo kwam er ook heel wat 1B-ervaring bij met Cornet, Storm en Swinkels. Toch zal de wedstrijd op Leuven geen avondwandeling worden. De thuisploeg was vorig seizoen al sterk en lijkt dit seizoen zeker niet zwakker. Dit weekend kan het nog niet rekenen op Kehli, Gorius en Myny. Een interessant duel, dat ondertussen al van 2015 geleden is.

ONZE PRONO 1-1

Westerlo - Roeselare

Ook Westerlo en Roeselare staan zaterdag tegenover elkaar. Een wedstrijd tussen twee ploegen die hoogstwaarschijnlijk sterk aan elkaar gewaagd zullen zijn. De bezoekers kunnen wel aantreden op volle sterkte. Enkel Carlo Damman zit nog in de ziekenboeg. Toch spreken de statistieken niet in het voordeel van Oltegaore.

Vorig seizoen wist Roeselare geen enkele keer te winnen op het veld van Westerlo. De thuisploeg eindigde het vorige seizoen erg sterk en de vraag is of deze reeks kan verder gezet worden. Er kwamen heel wat youngsters de ploeg versterken. Kunnen zij dit seizoen voor een verrassing zorgen?

ONZE PRONO 1-0

Tubeke - Beerschot Wilrijk

Zondagmiddag krijgt Tubeke het bezoek van Beerschot Wilrijk. De degradatiekandidaat tegen de titelfavoriet... op papier. In voetbal is alles mogelijk. Vraag dat maar aan Tubeke.

De club leek niet meer in actie te komen in de Proximus League, maar door het faillissement van Lierse krijgt het toch nog een kans. Les Sang & Or krijgen wel meteen een zware klant over de vloer. De Antwerpse club deed meer dan tien transfers. De ploeg van trainer Stijn Vreven lijkt klaar voor het nieuwe seizoen, maar kan er dan ook gewonnen worden in het Leburton-stadion?

ONZE PRONO 0-2

Dirk Pieters

2e klasse \\ Westerlo \\ Roeselare \\ Tubeke \\ OH Leuven \\ Union SG \\ Lommel SK \\ Beerschot \\ KV Mechelen
 
 
Reacties.