G5-clubs grepen naast nieuwe Belgische wonderkind: "Ook Club Brugge en KRC Genk wilden me"

03 augustus 2018 08:53

Koni De Winter is een naam om in de gaten te houden. Het 16-jarige toptalent ruilde Zulte Waregem in voor de Italiaanse grootmacht Juventus.

Verschillende clubs trokken aan de mouw van de beloftevolle verdediger. "Onder meer Club Brugge, KRC Genk, RB Leipzig en AS Monaco wilden me ook", zegt De Winter in Het Laatste Nieuws. "Maar toen Juventus kwam."

Op internaat

Voor de Belgische jeugdinternational gaat een nieuwe wereld open. "Ik moet op internaat in Italië, ver weg van mijn ouders en familie. En ik spreek geen Italiaans: het wordt zaak om snel lessen te volgen. Ach, ik doe het met de glimlach. Als kind al was Juventus mijn favoriete team. Het wordt speciaal om er de eerste Belg te worden. Al was dat niet doorslaggevend: dit is een puur sportieve keuze."

Op dat gebied kan ik veel meer leren dan in België.” Wat eveneens meespeelde: er waren nauwelijks doorgroeimogelijkheden bij Zulte Waregem. In Turijn ziet De Winter wel een visie om door te stromen vanuit de U17. “Dus was de keuze snel gemaakt. Het wordt zwaar, maar ik heb er zin in", besluit De Winter.

Bart Vandenbussche

Jupiler Pro League \\ Serie A \\ Club Brugge \\ KRC Genk \\ Zulte Waregem \\ Juventus
 
 
Reacties.