Eupen-fans roeren zich seizoensstart met 0 op 6: "Makélélé dehors!"

04 augustus 2018 20:50

Eupen en Sporting Charleroi openden het zaterdagvoetbal in de Jupiler Pro League. Na de nederlaag van vorige week tegen Antwerp pakten de troepen van Felice Mazzu hun eerste driepunter.

De wedstrijd begon nochtans niet te best voor de Zebra's. Martos devieerde na 10 minuten het leer ongelukkig in eigen doel. Charleroi zette nog voor rust orde op zaken. Ook aan de overzijde was er een owngoal via Molina. Na een knappe voorzet van zijn landgenoot Gholizadeh maakte de Iraniër Rezaei er 1-2 van.

Ook Perbet scoort

Door een elleboog van Ocansey moesten de Panda's na de pauze met tien man verder. De achterstand goedmaken zat er op die manier niet in. Opnieuw Rezaei en invaller Perbet zorgden voor de zware 1-4-cijfers.

Charleroi rukt op met een 3 op 6. Eupen blijft onderin bengelen met een 0 op 6. De fans van de grensclub reageerden fors op het verlies. "Makélélé dehors" ofwel "Makélélé buiten", klonk het bij enkele fans.