Waarom Gentse aanwinst tot op het bot gemotiveerd is

04 augustus 2018 19:23

In Gent maken ze zich op voor de clash met Zulte Waregem en het zou zomaar kunnen dat we ook de eerste basisplaats voor Taiwo Awoniyi zien. Vanderhaeghe prees zijn wilskracht al en ook de spits zelf is tot op het bot gemotiveerd.

Zo was Gent een weloverwogen keuze voor de huurling van Liverpool. "Het was een beslissing die ik samen met Liverpool nam. Ik had veel opties, maar als je naar het team van Gent kijkt, zie je een familie en het is ook een team waar je als jonge speler kansen krijgt."

Hij heeft die kansen nodig om op lange termijn bij Liverpool aan de bak te kunnen. "Ik kan nog niet in Engeland spelen omdat ik nog geen werkvergunning kan krijgen. Daar moet je een vaste international voor zijn en 75% van de interlands spelen." Hij moet zich dus via Gent in de nationale ploeg spelen.

Voorbereiding bij Liverpool

"Ze kennen me al bij de nationale ploeg, maar nu moet ik goed presteren bij AA Gent om een kans te krijgen. Nigeria heeft met sterren als Moses Simon al een enorm sterk team." Zolang hij niet in de nationale ploeg geraakt, hebben die internationale weekends nog een ander voordeel.

"Tijdens de international breaks van vorig seizoen (toen hij bij Moeskroen zat, nvdr.) heb ik getraind met Liverpool en ook de voorbereiding heb ik met hen gedaan. Het is een ploeg met geschiedenis en ik geloof in het project. Met de hulp van God kan ik ooit voor hen spelen."

Sander De Graeve

Jupiler Pro League \\ KAA Gent \\ Zulte Waregem
 
 
Reacties.