KV Mechelen reageert op flessengooiers: "Door hen zit Van Wijk op het strafbankje"

05 augustus 2018 22:29

OH Leuven-KV Mechelen werd even stilgelegd door heibel met enkelingen in het Mechelse vak. Twee personen gooiden met flessen, de club reageert in een statement.

“Dat gedrag van enkelingen accepteren we niet”, aldus hoofdaandeelhouder van KV Mechelen Olivier Somers. “Het hoeft geen betoog dat gooien met voorwerpen niet bij een voetbalwedstrijd hoort. Het schaadt bovendien ons clubimago en dat van alle supporters. Want nu komen we negatief in het nieuws terwijl er wel meer dan 1400 fans het team bij een achterstand geweldig ondersteund hebben.”

Onrechtstreeks gevolg was de verwijzing van trainer Dennis Van Wijk naar de tribune door een misverstand met de scheidsrechter. Terwijl de coach de spelers naar het bezoekersvak stuurde om iedereen kalmte aan te manen, moest hij eigenlijk de spelers naar de kleedkamer sturen. “Dankzij de twee flessengooiers zit onze coach helemaal ongewild op het boetebankje.”

Flessengooiers wacht straf

"KV Mechelen doet er alles aan om de twee gooiers te identificeren en hen te laten opdraaien voor de schade. De club zal hen sowieso een stadionverbod opleggen."

“Tot slot willen we nogmaals onze duizenden andere supporters bedanken voor de geweldige sfeer en steun, dat mag ook gezegd worden.“

Sander De Graeve

2e klasse \\ OH Leuven \\ KV Mechelen
 
 
Reacties.