Uitvallen sleutelspeler bepalend bij Beerschot Wilrijk: "Je wilt niet aan verdediging komen" en "Even aanpassen"

06 augustus 2018 17:36

Beerschot Wilrijk gaf in Tubeke een zekere zege uit handen en dat had helemaal niet gehoeven. Wie weet was het zelfs nooit zover gekomen als Denis Prychynenko niet geblesseerd van het veld had gemoeten. In de desorganisatie die volgde op zijn vervanging, lukte Tubeke de aansluitingstreffer.

Ook Tom Van Hyfte had liever gezien dat zijn ploeg op dat moment met dezelfde mensen kon voortdoen. "Als iemand als Prychyenko uitvalt, dan is het even aanpassen. Ik dacht nochtans wel dat we goed stonden", meende de aanvoerder. Desondanks kon Van Hyfte niet om het gevolg heen. "Natuurlijk, die tweede tegengoal was vermijdbaar."

Trainer Stijn Vreven betreurde eveneens de blessure van zijn verdediger, maar wilde er geen punt van maken. "Je wilt natuurlijk niet aan je verdediging komen. Dat wil geen enkele trainer. Hij kon niet verder, dan moet je ingrijpen. Maar dit is zoeken naar excuses en dat doe ik niet graag."

Geen boost van de invallers

Er waren immers nog wel redenen waarom Beerschot Wilrijk de wedstrijd niet winnend afsloot. Vreven wees eerder naar de matige prestatie van doelman Vanhamel en er waren nog andere spelers die geen goede beurt maakten. "De vervangers van de jongens die ik gewisseld heb, brachten niet wat ik hoopte. Je brengt wissels om de ploeg een boost te geven. Zonder iemand verder een verwijt te maken: dat heb ik niet gezien van mijn invallers."

Kevin Vanbuggenhout

2e klasse \\ Tubeke \\ Beerschot
 
 
Reacties.