Timide, maar dodelijk efficiënt: het nieuwe toptalent van AA Gent door de ogen van zijn collega's

07 augustus 2018 21:21

Jonathan David was door het dolle heen toen hij als invaller bij z'n debuut meteen de ultieme gelijkmaker lukte voor AA Gent tegen Zulte Waregem. Maar wie is Jonathan David eigenlijk? Een portret aan de hand van zijn collega's bij AA Gent.

Jonathan David werd door de club immers het zwijgen opgelegd. Hoezeer we ook aandrongen bij de persverantwoordelijke, de matchwinnaar -nu ja- mocht niet spreken. "Orders van bovenaf", luidde het. Dus gingen we ten rade bij onder meer Brecht Dejaegere en Yves Vanderhaeghe.

De 18-jarige aanvaller uit Canada zou niet de grootste spraakwaterval zijn. "Hij is een beetje stil, maar heeft toch een soort zelfbewustheid, hij heeft die wilskracht, hij wil ervoor werken en is leergierig", aldus Yves Vanderhaeghe. "Het is een hele bedeesde jongen", bevestigt Dejaegere.

De eerste keer dat hij iets zei, antwoordde ik: 'amai, jij kan spreken' -Brecht Dejaegere

Dejaegere is ook de aangewezen persoon om zo iemand betrokken te krijgen bij de groep. "Natuurlijk, ik zit hier al lang, dus dat is een rol die ik moet opnemen. De eerste keer dat hij iets zei, antwoordde ik: 'amai, jij kan spreken.' Ik noem hem Jimmy, omdat hij zo hard op Jimmy Butler (een Amerikaanse NBA-ster, nvdr.) lijkt."

De zenuwpees en de rustige

Jonathan, of Jimmy dus, spreekt liever met de voeten. "Hij heeft geen enkele training gemist in de voorbereiding en heeft echt een neus voor goals. We moeten hem vertrouwen geven", aldus Vanderhaeghe. "Hij luistert heel goed, hij heeft goeie voetjes, maar zijn grootste kwaliteit is zijn kalmte", geeft Dejaegere mee. "Zeker in zijn afwerking. Ik ben jaloers op dat vlak. Ik ben een zenuwpees en hij is zo rustig."

Bekijk hieronder nog eens zijn goal tegen Zulte Waregem aan het einde van de samenvatting. Opgelet, het laden van het filmpje kan enkele ogenblikken in beslag nemen.

Sander De Graeve

Jupiler Pro League \\ Europa League \\ KAA Gent \\ Zulte Waregem
 
 
Reacties.