Gent moet zich op verschillende vlakken herpakken in Polen: "Een scenario als vorig jaar is absoluut uit den boze"

08 augustus 2018 20:56

De Buffalo's zijn vandaag afgezakt naar Bialystok, waar ze het morgen opnemen tegen de Poolse vicekampioen in de derde voorronde van de Europa League. Het zal in dat tweeluik vooral kwestie worden om beter te doen dan de 1 op 6 in de competitie.

"De eerste Europese wedstrijd, dat is altijd iets speciaals", beaamde coach Yves Vanderhaeghe op de persconferentie. "Als club moeten we altijd proberen de groepsfase behalen. Bij dit soort wedstrijden moet je wel je kansen afmaken, iets wat we in de competitie tot nu toe wat hebben nagelaten."

Thomas Foket heeft er alvast vertrouwen in. "Aangeslagen door de resultaten in de competitie? Nee, zeker niet. Integendeel, de match morgen is een goede gelegenheid om vertrouwen op te doen."

"We willen de groepsfase halen, want dat geeft een boost. Maar we hebben nu slechts twee matchen om ons te kwalificeren dus dan moet je heel efficiënt zijn. Een scenario als vorig jaar is absoluut uit den boze", onderstreepte hij. Toen haalde Gent de groepsfase niet na een vroege uitschakeling tegen Altach. Aarden de Buffalo's beter in Polen?

Yannick Lambrecht

Europa League \\ KAA Gent \\ Bialystok
 
 
Reacties.