Witsel maakt zich na anderhalf jaar in China totaal geen zorgen over niveauverschil en legt uit waarom

08 augustus 2018 11:43

Axel Witsel keert eindelijk terug op het hoogste niveau. Zijn anderhalf jaar in China was vooral een financiële gouden zaak en de Rode Duivel heeft er bakken kritiek voor gekregen, maar spijt? Neen, dat zeker niet.

"Nee, ik heb absoluut geen spijt van mijn anderhalf jaar in China", bevestigt Witsel in Het Nieuwsblad. "Als ik er nu op terugkijk was het gewoon een mooie ervaring. En ik bewijs dat er na een voetbalavontuur in China toch een comeback naar Europa mogelijk is. Dat is belangrijk."

Het niveauverschil tussen Tianjin Quanjian en Borussia Dortmund zal wel enorm zijn. "Ik heb anderhalf jaar in China gespeeld, maar je mag niet vergeten dat ik net het WK achter de rug heb. Dat is het hoogste niveau in het voetbal dat er bestaat."

"Ik wil niet zeggen dat ik oud ben, amper 29, maar ik kan met mijn ervaring deze ploeg wel iets bijbrengen. Sinds ik klein was, heb ik er altijd van gedroomd om in een topcompetitie bij een topclub te spelen. Nu is dat eindelijk het geval. Ik denk dat ik nu de perfecte leeftijd heb om deze stap te zetten", aldus Witsel.

Yannick Lambrecht

Borussia Dortmund \\ Tianjin Quanjian
 
 
Reacties.