De man die de transfer van Witsel bedisselde: "Axel was gecharmeerd"

08 augustus 2018 06:34

Toch wel sterk werk, die transfer van Axel Witsel naar Borussia Dortmund. En allemaal bedisseld en geregeld door Paul Stefani, die tegenwoordig vooral bekend stond als de manager van Steven Defour. Stefani deed het echter fantastisch, zonder al te veel ruchtbaarheid...

Het was eigenlijk toeval dat hij het dossier in handen kreeg. Na de oefenmatch van de Rode Duivels tegen Costa Rica liep Stefani Witsel tegen het lijf en die zei hem dat hij wel weg wou in China.

"Onderweg naar huis, van Brussel naar Maasmechelen, begin ik na te denken", doet Stefani het verhaal in HLN. "Ik herinner me dat ik een paar maanden eerder op uitnodiging van Fi Vanhoof naar Dortmund geweest ben, waar ik iemand van de club heb leren kennen. Ik bel die man en die brengt me in contact met de directie."

Afkoopclausule

"Sportief directeur Michael Zorc en CEO Hans-Joachim Watzke nodigen me uit om te komen praten, op een moment dat Axel op het WK in Rusland zit. Daar hoor ik dat Dortmund een speler als Witsel zoekt. Ik leg hen uit dat de Portugese advocaat van Witsel een afkoopclausule van 20 miljoen bedongen heeft bij Tianjin."

En Zorc hapte onmiddellijk toe. "Zorc drong aan: hij zat in tijdsnood, want hij kon ook iemand huren. 'Maar dat wil ik niet, ik wil hém, want hém hebben we nodig', zei hij. Axel was gecharmeerd tot en met toen hij dat hoorde", aldus Stefani.

Johan Walckiers

Borussia Dortmund
 
 
Reacties.