Van Wijk pleitte onschuldig op twee van de drie beschuldigingen: "Dat heeft hij inderdaad gezegd"

08 augustus 2018 16:16

Dennis Van Wijk zag zijn strafmaat gisteren bepaald op twee speeldagen. Daardoor mag hij niet op de bank zitten in Roeselare en thuis tegen Lommel SK. Er werden hem drie feiten aangewreven na de match tegen OHL, maar slechts één ervan klopte volgens hem.

Van Wijk werd beschuldigd van beledigende taal tegen de scheidsrechter, het weigeren van de neutrale zone te verlaten en zijn spelers niet naar binnen gestuurd te hebben nadat de ref de match stillegde. Op die laatste twee beschuldigingen pleitte hij onschuldig omdat hij zijn spelers de fans wou laten kalmeren en omdat er niemand was om hem uit de neutrale zone te begeleiden.

"Het enige dat meneer Van Wijk op een bepaald moment heeft gezegd is inderdaad 'fuck scheids'. Die beschuldiging riep hij omdat hij niet terug mocht naar de neutrale zone", gaf zijn advocaat, voorzitter Johan Timmermans, toe.

"Meneer Van Wijk heeft een reputatie uit het verleden wat betreft wild gedrag ten opzichte van de scheidsrechters, maar de laatste keer dat hij nog eens is weggestuurd was in 2015. Meer zelfs, in deze match was hij zelfs een voorbeeld om de mensen tot kalmte aan te manen."

Johan Walckiers

2e klasse \\ KV Mechelen
 
 
Reacties.