(Halve) Belg maakt indruk tijdens Premier League-debuut bij zegevierend Man United, Europa League-finalist haalt Iseka (ex-Anderlecht) door de gehaktmolen

10 augustus 2018 23:05

In de Jupiler Pro League zijn we dit weekend reeds toe aan de derde speeldag, maar ook de andere Europese competities komen stilaan op gang. Vrijdagavond beten Manchester United, Marseille en Heerenveen de spits af.

In de Ligue 1 had Marseille de eer om de competitie terug op gang te trappen. De Europa League-finalist heeft zijn start niet gemist. De ex-club van Michy Batshuayi is een outsider voor de titel en wou dit even onderstrepen. Kind van de rekening was Toulouse, de nieuwe club van Aaron Leya Iseka (ex-Anderlecht) en Mathieu Dossevi (ex-Standard) die beiden in de basis begonnen. Het werd 4-0 voor de thuisploeg na doelpunten van Payet (2x), Valère Germain en Thauvin. 

Pereira laat zich opmerken bij opener in Premier League

De Premier League opende vanavond het seizoen 2017-2018 in Old Trafford. Leicester City was de tegenstander. Bij Manchester United geen Lukaku te bespeuren in de basiself, hij begon op de bank. José Mourinho had wel plaats voor een andere Belg in zijn startersopstelling. Andrèas Pereira, vorig seizoen nog uitgeleend aan Valencia, vormde een tandem met Paul Pogba op het middenveld. 

De jonge Braziliaanse Belg liet een uitstekende indruk achter. De wedstrijd eindigde uiteindelijk op 2-0. Paul Pogba zette al heel vroeg een penalty om. Luke Shaw zorgde zeven minuten voor affluiten voor de dubbele voorsprong. Uiteindelijk lukte Vardy nog de aansluitingstreffer diep in de toegevoegde tijd, maar die kwam te laat. Lukaku mocht het laatste halfuur meespelen bij de thuisploeg. 

Eredivisie

In Nederland maakte Heerenveen en PEC Zwolle er meteen een spektakel van op de openingsmatch in de Eredivisie. Het werd 2-3 in het voordeel van de Friese club. Mike Van Duinen zette twee strafschoppen om voor PEC, terwijl Thorsby (2x) en Zeneli trefzeker waren voor Heerenveen. Thorsby pakte wel nog rood. 

Clint Vens

Premier League \\ Ligue 1 \\ Nederlandse Eredivisie \\ Heerenveen \\ Zwolle \\ Manchester United \\ Marseille \\ Toulouse \\ Leicester City
 
 
Reacties.