Naessens doet het opnieuw voor Westerlo tegen tienkoppig Beerschot Wilrijk

10 augustus 2018 20:07

In een aangename partij hielden Beerschot Wilrijk en Westerlo elkaar in evenwicht en dat was zeker niet de eerste keer. Ook vorig seizoen kregen we vier gelijke spelen te zien. Het was topschutter Naessens die Westerlo opnieuw een punt bezorgde met een rake kopbal.

Beerschot Wilrijk en Westerlo begonnen aan de wedstrijd met dezelfde elftallen als op de openingsspeeldag. Zowel Vreven als Peeters voerden geen wissels door en zo dus geen verrassingen op het Kiel in de beginfase.

Vanzeir opent de score

De wedstrijd begon aan een stevig tempo. Beide ploegen trokken in de aanval, maar de kansen waren voor de thuisploeg. Eerst trapte Brogno op Vanlangendonck, maar even later was het toch raak van Vanzeir. De aanvaller werkte beheerst af.

Het mooie voetbal moest plaatsruimen voor enkele stevige duels. Zo kwam doelman Vanlangendonck goed weg nadat hij een speler van Beerschot Wilrijk tegen de grond werkte. Slechts geel voor de goalie van Westerlo.

Weer Naessens

Rond het half uur een mooie vrije trap van Rommens. Naessens moest zijn hoofd er maar tegen zetten om de netten te doen trillen; 1-1. Vanhamel geen schijn van kans.

Ondertussen werden beide doelmannen onder vuur genomen door de fans. 'Vliegenvanger' galmde meermaals van de tribunes.  Even later liet Vanhamel zijn kunnen wel zien op een schot van Van Eenoo, maar het moet gezegd worden dat de doelman geen al te zeker indruk liet in de eerste helft. Aan de overkant deed Vanlangendonck het beter. Hij hield Vanzeir met een knappe redding van de 2-1.

Stoppen slaan even door bij Brogno

Meteen opschudding in de tweede helft. Geen kansen, maar wel een rode kaart voor Loris Brogno. De aanvaller van Beerschot Wilrijk deelde een slag uit en mocht meteen vertrekken. Ondanks de man minder bleef de thuisploeg wel het gevaarlijkste, maar Vanlangendonck gaf geen krimp.

In de slotfase trok Westerlo nog ten aanval, maar scoren zat er niet meer in voor de bezoekers. Westerlo start met vier op zes, terwijl Beerschot Wilrijk het moet stellen met amper twee punten uit evenveel wedstrijden.