Preud'homme zag waar het schoentje knelde: "Twee keer na elkaar, dat is toch pijnlijk"

11 augustus 2018 20:44

Standard kwam twee competitiematchen op rij niet verder dan een brilscore. Vorige vrijdag tegen Waasland-Beveren, deze keer thuis tegen Cercle Brugge. Met 5 op 9 was de start dus niet echt bevredigend. Michel Preud'homme vond het toch wat pijnlijk dat zijn ploeg (opnieuw) niet tot scoren kwam.

Preud'homme voerde liefst vijf wijzigingen door in vergelijking met zijn type-elftal. Dat natuurlijk met het oog op de match tegen Ajax. "We zijn niet goed begonnen", aldus Preud'homme in zijn analyse. "We hadden te veel balverlies om de tegenstander een goed tempo op te leggen. Daarna ging het beter, zonder veel echte kansen."

"We konden de organisatie van de tegenstrever niet ontwrichten. Hun organisatie stond nagenoeg perfect. We kregen te weinig kansen."

Geen goals

Voor de tweede competitiematch op rij dus een brilscore voor Preud'homme en zijn troepen. "We blijven in de competitie twee keer op 0-0 steken. Tegen Waasland-Beveren kregen we veel kansen, vandaag minder. Je kan aanvaarden dat het eens gebeurt dat je niet scoort."

"Maar twee keer na elkaar is toch pijnlijk", bekende de Luikenaar. "We zullen oplossingen moeten vinden. We weten waar we staan met het oog op de match tegen Ajax. We gaan daar proberen iets goed te maken", besluit Preud'homme. 

Bart Ver Elst

Jupiler Pro League \\ Standard \\ Cercle Brugge
 
 
Reacties.