Nigel Pearson eerlijk over gevleide zege maar weet wel: "Als dat in je voordeel speelt..."

12 augustus 2018 18:51

Met de overwinning in het Joseph Mariënstadion had OHL niet te klagen. Het had immers heel anders kunnen lopen en daar was ook trainer Nigel Pearson zich van bewust. Hij was eerlijk in zijn analyse, maar kon zich toch ook aan bepaalde dingen optrekken.

"We hebben geluk dat we hier winnen. We verdienden de drie punten niet", gaf Pearson ruiterlijk toe. "Ik vond dat we niet even gedisciplineerd speelden zoals we anders doen. Je weet natuurlijk wel dat het een warme dag is en zo vroeg op het seizoen is het moeilijk om in je ritme te geraken."

Kwestie van details

Het zit vaak in een klein hoekje. Pearson is natuurlijk niet ontevreden dat zijn ploeg zo'n spannende wedstrijd over de streep kon trekken. "Het is een kwestie van details. Vorig seizoen waren 85 procent van de matchen ofwel een gelijkspel ofwel werden ze beslist door één doelpunt. Als dat in je voordeel speelt, kan dat je helpen om meer matchen te winnen. Dan kan je ook winnen als je niet goed speelt."

Met een 4 op 6 en een gedeelde leidersplaats kan men het in Leuven ook door een roze bril bekijken. "Het kan soms deugd doen om eens op een lelijke manier te winnen. Daar kan je ook voldoening uit halen. Bovendien hebben al drie van onze verdedigers gescoord."

Kevin Vanbuggenhout

2e klasse \\ OH Leuven \\ Union SG
 
 
Reacties.