OHL doet in extremis wat andere titelkandidaten niet konden, hard verdict voor Union bij thuiskomst

12 augustus 2018 18:05

Twee jaar lang was er aan gewerkt en nu was het eindelijk zover: Union vierde zijn thuiskomst in het geliefde Dudenpark. De thuissupporters maakten er een feest van. Aan het eind volgde er voor hen wel een anticlimax, want OHL ging op de valreep nog met de overwinning aan de haal.

De supporters van Union waren er helemaal klaar voor en stuwden hun ploeg naar voren. Na een gretige start van de Brusselaars knokte OHL zich wel in de match en het sloeg ook snel toe. Moore gleed aan de tweede paal een doorgekopte voorzet van Hirst hoog tegen de touwen. 

De thuisspelers waren door de achterstand wel degelijk van slag, maar de gelijkmaker hielp hen terug in het zadel. Een voorzet van Tabekou leverde een hoekschop op. Nadat die genomen was, kon Tabekou opnieuw op wandel. Hij vond Niakaté en die zorgde voor de gelijkmaker.

Gelijkmaker herstelt evenwicht

Het vervolg van de wedstrijd was evenwichtig. Beide teams kregen elk nog één goede kans in de eerste helft. Kristiansen redde het lage schot van Hendriks met de voet en Thamsanatchan pareerde aan de overzijde de knal van Tabekou.

Bedrijvige Tabekou

Diezelfde Tabekou bleef één van de bedrijvigsten. Hij schudde nog eens een goede actie uit zijn sloffen waarna Besuschkow een goede kans kreeg. Hij besloot echter naast. Ferber miste in het slot nog de 2-1. De goal viel alsnog aan de overkant. Een hoekschop werd aan de tweede paal terug in het pak gekopt en Schuermans trapte de 1-2 hoog in doel.

Kevin Vanbuggenhout

2e klasse \\ OH Leuven \\ Union SG
 
 
Reacties.