? Wordt hij dé sensatie in 1B? kersverse spits van Roeselare heeft maar paar minuten nodig om alle harten te veroveren

12 augustus 2018 10:18

Hoe verover je als nieuwe speler de harten van de fans? Door meteen te scoren, tiens. En dat deed Gino van Kessel ook bij KSV Roeselare. De 25-jarige spits had amper vier minuten nodig om zijn allereerste goal binnen te prikken. Aangename kennismaking met een speler die heel wat in zijn mars heeft.

Pas afgelopen donderdag maakte Roeselare de komst van aanvaller Van Kessel bekend, vandaag mocht de (top)aanwinst al meteen in de basis starten. Een berekend risico van trainer Jordi Condom, maar een zet die deksels goed uitpakte.

Vijf minuten had de international van Curaçao, geboren en getogen in Nederland, nodig om iedereen te overtuigen. Zijn eerste actie was meteen een knappe rush, afgerond met een prima schot. Zijn tweede actie leverde meteen een verlossend doelpunt op: "Na vier minuten scoren, dan kom je natuurlijk wel met een lekker gevoel binnen", klonk het achteraf in de mixed zone. Leuke kennismaking trouwens. 

Blijven scoren

Van Kessel, in het seizoen 2015-2016 nog goed voor 17 goals  en 8 assists in 33 matchen bij het Slowaakse AS Trenčín, werd meteen bejubeld door de fans: "Of ik gehoord heb dat ze mijn naam scandeerden? Na de rust niet, maar na afloop van de match hoorde ik het wel. Mooi, hé? Ik voel me trouwens 100% fit." En da's opvallend gezien het feit dat hij nog maar letterlijk een paar dagen op Schiervelde vertoeft. 

Dat belooft voor de toekomst, Roeselare lijkt een topper binnengehaald te hebben: "Het team komt natuurlijk op de eerste plaats. Ik wil zo belangrijk mogelijk zijn voor de ploeg en elke match proberen te winnen. Scoor ik dan scoor ik, geef ik een assist dan is het ook goed. Ik wil het zo goed mogelijk doen. Persoonlijk succes? Als spits moet je nu eenmaal goals maken. Vandaag kon ik er al eentje binnenschieten, hopelijk lukt dat volgende week én de weken daarna ook. Ik wil graag blijven scoren en wie weet waar ik dan sta aan het einde van het seizoen." 

Glenn Bogaert

2e klasse \\ Roeselare \\ KV Mechelen
 
 
Reacties.