Insinuaties van Club Brugge-voorzitter Bart Verhaeghe kunnen nog een staartje krijgen: "Deze uithaal is bijzonder schadelijk"

13 augustus 2018 13:23

Club Brugge kroonde zich vorig seizoen tot kampioen na een zenuwslopende play-off 1. Op speeldag 7 ging blauw-zwart met 1-2 onderuit.

Club Brugge-voorzitter Bart Verhaeghe, die tevens ondervoorzitter is van de Belgische voetbalbond (KBVB), insinueerde dat er een complot was tegen zijn ploeg. "Ik moet hier wel aan denken. Dit is ridicuul, is hier meer aan de hand?", verkondigde de preses. (Lees er HIER meer over)

"Zulke uitspraken ondergraven onze hele werking", kijkt scheidsrechtersbaas Johan Verbist in Knack terug op die uitspraken. "Als je pech hebt met scheidsrechterlijke beslissingen is het menselijk om te denken dat de wereld tegen je is. Maar vaststellen dat de arbiter fout was of zijn integriteit in twijfel trekken, dat zijn twee verschillende dingen. Deze uithaal is bijzonder schadelijk. Ik heb dit voorval aangekaart bij de Pro League", aldus Verbist.

"In de Champions League zou Verhaeghe dit nooit gedurfd hebben"

Een grensrechter die in de Jupiler Pro League vlagt, vindt dat het tijd is voor acties. "In de Champions League zou Verhaeghe dit nooit gedurfd hebben. De ref ondermijnen wordt daar zwaar bestraft. De Belgische Voetbalbond, waar mensen als Verhaeghe de dienst uitmaken, blijft in gebreke. Mag ik even de olifant in de kamer benoemen? Voorzitters of trainers die uithalen naar de arbitrage willen de aandacht wegtrekken van de flauwe prestatie van hun eigen team - een kille strategie. En de refs, die zitten met de gebakken peren."

Redactie

Jupiler Pro League \\ Anderlecht \\ Charleroi \\ Club Brugge
 
 
Reacties.