? De beelden bewijzen het: de thuiskomst van Union in het Dudenpark was een feest!

13 augustus 2018 15:17

Ondanks de late nederlaag tegen OHL hebben de supporters van Union zondag hun hartje kunnen ophalen. Ze konden immers weer afzakken naar het nog altijd legendarische Joseph Mariënstadion in het Dudenpark. Daar zorgden ze de hele wedstrijd voor een leuke sfeer, waren vriend en vijand het over eens.

Hoewel er op geen enkel moment in de wedstrijd een voorsprong op het scorebord stond, bleven de thuisfans hun favoriete team positief aanmoedigen. Met zijn aanhang is Union een meerwaarde voor eerste klasse B en dat komt in het Dudenpark nog veel meer tot uiting.

Een intermezzo op zijn Ijslands mocht natuurlijk ook niet ontbreken.

Het belangrijkste van al: dat de club terug in zijn vertrouwde omgeving vertoeft, gaat zeker zijn invloed hebben op het elftal. Dat was gisteren ook al te zien aan de prestatie in zijn geheel, maar vooral aan de gretige start van de ploeg. Tegen een iets minder sterke tegenstander en en als het dan wat meezit, gaat dit zeker nog punten opleveren.

Wel nog een werkpuntje: de organisatie. Al hebben de mensen van Union er voorafgaand aan de match van gisteren ongetwijfeld veel voorbereiding ingestoken. Hoewel het stadion overloopt van de volkse charme heeft het ook zijn beperkingen en is het zeker niet altijd gemakkelijk werken.

Enig begrip voor de nervositeit en het 'zoeken' is wel op zijn plaats, tenslotte was het nog maar de eerste wedstrijd in het Mariënstadion in eerste klasse B. Naarmate het aantal wedstrijden in het Dudenpark toeneemt, zal dit ook wel vlotter verlopen. Als dat gebeurt, mag Union met recht en reden fier zijn op zijn thuishaven in het profvoetbal.

Kevin Vanbuggenhout

2e klasse \\ OH Leuven \\ Union SG
 
 
Reacties.