Premier League is back: vijf opvallende vaststelling op de openingsspeeldag

13 augustus 2018 21:52

De beste competitie ter wereld is afgelopen weekend begonnen aan een nieuwe jaargang en dat kunnen we nooit onopgemerkt laten voorbijgaan. Hier zijn vijf opvallende vaststellingen na de openingsspeeldag.

De Rode Duivels hebben een WK in de benen

Vertonghen schoot meteen uit de startblokken, maar waar waren de andere Duivels? Lukaku, De Bruyne, Hazard... Allemaal moesten deze cruciale spelers op de bank starten. Invallen lukte nog net, maar na een WK en verlengde vakantie lijkt een volledige match van 90 minuten toch nog te veel gevraagd.

Drie favorieten

Regerende landskampioen Manchester City moest meteen aantreden in een topper op verplaatsing naar Arsenal (0-2) en toonde zich net zo indrukwekkend als vorig jaar. Liverpool en Tottenham waren ook meteen van de partij en lijken op het eerste gezicht de grootste uitdagers voor de titel.

Sobere Sarri

De opvolger van Conte kende een geslaagd debuut met een 0-3 tegen Huddersfield. Echt een mooie partij was het zeker niet, maar Sarri toonde wel dat hij een stevig blok kan neerzetten. Met name op het middenveld zullen er dit seizoen niet veel ploegen zijn die Chelsea zullen kunnen overmeesteren.

Opvallende nieuwkomers

De Premier League kreeg er zoals altijd veel getransfereerde spelers bij en een aantal onder hen liet zich meteen opmerken. Pereira bij Man United (de halve Belg die eindelijk mocht debuteren bij zijn moederclub), Jorginho bij Chelsea, Richarlison bij Everton maakten bijvoorbeeld direct een sterke indruk.

Harde realiteit voor promovendi

De clubs uit de Championship kregen een reality check. Cardiff en Fulham werden puntenloos naar huis gestuurd tegen respectievelijk Bournemouth en Crystal Palace, nu toch niet de toppers van de competitie. Wolverhampton speelde gelijk tegen Everton en lijkt toch wel de beste van de drie nieuwe klasgenoten.

Yannick Lambrecht

Premier League \\ Liverpool FC \\ Manchester United \\ Tottenham \\ Chelsea \\ Fulham \\ Wolverhampton \\ Cardiff City
 
 
Reacties.